Pasteryzatory o pojemności 50 do 1000 litrów
Pasteryzatory używane do pasteryzacji mleka oraz jako mateczniki w produktach mleczarskich takich jak miękkie, półtwarde lub twarde sery, masło, jogurt, twaróg, kaymak, kefir...
Wszystkie urządzenia zrobione są z ekologicznych materiałów i posiadają następującą charakterystykę:
● Zrobione są zgodnie z międzynarodowymi standardami, dyrektywami CE i najnowszymi innowacjami w przemyśle mleczarskim
● Posiadają wysoce efektywny system grzewczy ze zintegrowaną powierzchnią grzejną
● Przystosowane są do różnych typów mediów grzewczych: elektryczność, gorąca woda (para - opcjonalnie)
● Łatwe czyszczenie oraz obsługa dzięki doskonałej produkcji oraz dostępności (wysokość urządzenia)
● Łatwy w użyciu panel sterowania do ogrzewania, chłodzenia oraz mieszania mleka
● Są łatwe w obsłudze oraz przyjazne środowisku
● Wyprodukowane do długotrwałego działania (w warunkach odpowiedniej eksploatacji)
● Posiadają niski pobór energii oraz są bardzo wydajne
Można wybrać pasteryzatory P w różnych modelach od 50 do 1000 litrów
Termiczną obróbkę mleka można prowadzić w temperaturach od 3°C do 100°C
Pasteryzatory są uniwersalnymi urządzeniami do termicznej obróbki mleka.
|